De Algemene Voorwaarden Kamer
eigendomsvoorbehoud


Algemene Voorwaarden laten opstellen?
informeer naar de mogelijkheden bel 0527 - 618 470
››  opstellen


Algemene Voorwaarden laten controleren?
Extra zekerheid laat uw Algemene Voorwaarden controleren
››  controleren


Algemene Voorwaarden vertaling nodig?
Uw Algemene voorwaarden in een vreemde taal
››  vertalen

Eigendomsvoorbehoud

Eigendomsvoorbehoud is een recht dat u in beginsel de mogelijkheid verschaft om goederen die u aan een klant verkocht en geleverd heeft terug te vorderen. Tenminste indien deze klant in gebreke blijft met de betaling van deze door u geleverde goederen.

Ter illustratie:
Er komt een winkelier bij u en koopt bijvoorbeeld 100 paar schoenen. U heeft algemene voorwaarden en u heeft deze op een juiste wijze aan de winkelier kenbaar gemaakt. De winkelier gaat failliet. Op dat moment kunt u een beroep doen op uw eigendomsvoorbehoud, zoals in uw voorwaarden vermeld staat. U kunt dus de nog door u geleverde en aanwezige schoenen weer terughalen. Heeft u geen algemene voorwaarden dan kunt u ook geen beroep op het eigendomsvoorbehoud doen. Veelal betekent dit, dat de curator de schoenen aan derden zal verkopen tegen ieder aannemelijk bod. Het geld wordt dan verdeeld onder de crediteuren naar mate van preferentie. Lees meer over eigendomsvoorbehoud bij faillissement

Basisvoorwaarde is wel dat u dit recht met uw klant bent overeengekomen. U kunt dit uitdrukkelijk schriftelijk opnemen in uw offerte en opdrachtbevestiging, maar dat is wat minder praktisch. Het zal mogelijk vragen om uitleg tot gevolg hebben. Beter is het om Algemene Verkoop- levering- en Betalingsvoorwaarden ook wel Algemene Voorwaarden genoemd, te hanteren. Daarin zijn veel meer condities opgenomen om u als leverancier en verkopende partij te beschermen tegen wanprestatie van uw niet betalende klant. De reikwijdte om uw geleverde en nog onbetaald gebleven goederen met succes terug te vorderen is gereguleerd in wettelijke bepalingen en praktische omstandigheden.

Voor meer informatie en begeleiding

De Algemene Voorwaarden Kamer geeft u meer informatie over het opstellen en deponeren van Algemene Verkoop- Levering- en Betalingsvoorwaarden ook wel Algemene Voorwaarden genoemd.
Bel: 0527 - 618 470 of vul onze informatie aanvraag in.

Onze consultants informeren u graag.
Profiteer van de kennis van de Algemene Voorwaarden Kamer.

Informatie aanvragen

Uw vertrouwde partner voor:
Algemene Voorwaarden en financieel juridische dienstverlening.

35 jaar De Incassokamer
Wij bieden U:
Meer dan 35 jaar ervaring bij het opstellen van Algemene Voorwaarden, diverse Handelscontracten, Legal Audits etc.Nieuws

Oct

10

Verbouwing bedrijfspand week 41 t/m week 44

In verband met de verduurzaming van het bedrijfspand kunnen wij in week 41 t/m w...

lees verder »

Jan

14

Inflatie in 2021 naar 2,7 procent

Het CBS deelde mede dat de consumenten prijzen weer gestegen zijn. In 2020 was ...

lees verder »

Jan

06

Wettelijke rente per 1 januari 2022 blijft gelijk aan de voorgaande periode

Wettelijke rente per 1 januari 2022 ongewijzigd De wettelijke ...

lees verder »
nieuwsoverzicht